Werktitel MUF

Werktitel MUF is een Texelse kunstenaarsgroep bestaande uit Rebecca Geskus (tekenaar, schilder, wol-en viltkunstenaars), Maurice Christo van Meijel (aquarellist, tekenaar en schilder op keramiek) en Pieter van Schelt (fotograaf, uitvinder en ontwerper).
Sinds 2013 komen ze bij elkaar om over ambachtelijk te spreken en van elkaar te leren. Maar ook prikkelen ze elkaar door over ondernemerschap te debatteren en elkaar kritisch te ondervragen over (inhoudelijke) processen.
Regelmatig worden open ateliers georganiseerd en werken ze samen tijdens openbare werkperiodes zoals in december 2013 in Tusse De Banke.

Rebecca Geskus (Schilderweg 208 B in Oudeschild – tekeningen, vacht en vilt)
Maurice Christo van Meijel (Brink 14 in De Koog – aquarellen en keramiek)
Pieter van Schelt (Hollandseweg 6 in De Cocksdorp – fotografie en duurzame interieurdingen)

Merktitel MUF (2015 in Texelse Oudheidkamer)

Met als motto ‘Het heden is het verleden van de toekomst’ plaatsen kunstenaars van Werktitel MUF vanaf april tot oktober 2015 objecten in de vaste tentoonstelling van De Oudheidkamer. Zij lieten zich hierbij inspireren door de collectie en verhalen die het museum herbergt.
“Geschiedenis, verhalen, anekdotes krijgen kleur door de omgeving waarin ze worden verteld. Ook door de aanleiding waardoor ze worden verteld, maar vooral door de verteller zelf”, zegt MUF. Het ene verhaal is iets meer waar gebeurd dan het andere. Dit gegeven speelt een rol in de werken die de kunstenaars plaatsen. Het is aan de bezoeker te ontdekken of een object bij de vaste tentoonstelling hoort of dat het tijdelijk is toegevoegd. De vrijwilligers kunnen hierbij desgewenst in informatie voorzien.

Werkplaats MUF (2013 in Tusse De Banke)

Rebecca Geskus, Maurice Christo van Meijel & Pieter van Schelt sloten het eerste jaar van Werktitel MUF af met Werkplaats MUF. Ze werkten en exposeerden van 20 december 2013 t/m 1 januari 2014 in Tusse De Banke (Groeneplaats 10, 1791 CC Den Burg). Ze realiseerden individuele projecten, maar schuwden ook de samenwerking niet. Behalve bezoekers ontvingen ze collega-kunstenaars die konden reageren en ingrijpen op het artistieke proces en/of meewerken aan het ontstaan van een werk. Barbara Guldenaar, Marian Smit en Annemarie Vink exposeerden hun reacties ook tijdens de finissage op woensdag 1 januari 2014.