Marian Smit

“In 2010 begon mijn samenwerking met Marian Smit. We realiseren installaties, maar we werken ook individueel aan onderdelen die we aan elkaar doorgeven. De ander heeft alle vrijheid het onderdeel als uitgangspunt te nemen of er onderdelen uit te halen. Zo maakte ik schalen waarop ik schaduwen van haar structuren schilderde en maakte ik schalen als inspiratie voor nieuwe ruimtelijke structuren. Aan de grotere papierinstallaties gaat een onderzoeksperiode vooraf. Individueel onderzoeken we een thema en geven de studies aan elkaar door. We vertellen wat we van elkaar nodig hebben en verwachten. Langzamerhand ontstaan verschillende concepten waarvan we er uiteindelijk 1 kiezen om uit te werken. Vaak neemt de uitvoering veel tijd, planning en samenwerking omdat we secuur en gedetailleerd werken.”

boek-mock-up-siteNatuur Vertaald

In 2017 was de tentoonstelling Natuur Vertaald te zien in Museum Rijswijk. Bij de opening werd een boek gepresenteerd over de samenwerking van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel. In het boek zijn circa 100 afbeeldingen opgenomen (fotografie Stefan Krofft), een tekst van Rob Perrée in Nederlands, Engels en Duits.
Het boek is vormgegeven door Frank van Meijel (denkFrank), uitgegeven door Uitgeverij Loos en verkrijgbaar bij Galerie Posthuys.

 

 

Op 2 november 2021 is Marian Smit overleden. Galerie Posthuys presenteert in de zomer van 2022 een eerbetoon.