Marian Smit

Sinds afgelopen zomer bereiden Marian Smit en ik de tentoonstelling “Verbloemen” voor. Tekeningen van bloemen, bladeren en stengels werden gestileerd, gesneden, gemonteerd en gekleurd. Er ontstonden kleine kleurloze papierstructuren alsook bonte aquarellen. Een installatie met een muurschildering en papiersculpturen is te zien in de crypte van Galerie Posthuys van 16 december 2017 t/m 11 februari 2018.
Marian en ik hopen je te zien op de opening op zaterdag 16 december vanaf 12 uur. Gedurende de kerstvakantie is de galerie elke dag – ook de feestdagen – geopend van 11 tot 17 uur. Van harte welkom!
november


Natuur Vertaald

“Met Marian Smit werk ik sinds 2010 samen. We realiseren installaties, maar we werken ook individueel aan onderdelen die we aan elkaar doorgeven. De ander heeft alle vrijheid het onderdeel als uitgangspunt te nemen of er onderdelen uit te halen. Zo maakte ik schalen waarop ik schaduwen van haar structuren schilderde en maakte ik schalen als inspiratie voor nieuwe ruimtelijke structuren. Aan de grotere papierinstallaties gaat een onderzoeksperiode vooraf. Individueel onderzoeken we een thema en geven de studies aan elkaar door. We vertellen wat we van elkaar nodig hebben en verwachten. Langzamerhand ontstaan verschillende concepten waarvan we er uiteindelijk 1 kiezen om uit te werken. Vaak neemt de uitvoering veel tijd, planning en samenwerking omdat we secuur en gedetailleerd werken.”

Van 15 januari t/m 2 april 2017 was de tentoonstelling Natuur Vertaald te zien in Museum Rijswijk. Tijdens de opening op zondag 15 januari 2017 zag een boek over de samenwerking van Marian Smit en Maurice Christo van Meijel het daglicht. In het boek zijn circa 100 afbeeldingen opgenomen (fotografie Stefan Krofft), een tekst van Rob Perrée in Nederlands, Engels en Duits.
Het boek is vormgegeven door Frank van Meijel en uitgegeven door Uitgeverij Loos.

boek-mock-up-site


Verschillende projecten van 2010-2016


De beschikbare werken zijn in stock bij Galerie Posthuys Texel.

Comments are closed.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien